Du visar för närvarande 2018 Fiskeresa till Fröja i Norge
????????????????????????????????????

2018 Fiskeresa till Fröja i Norge

Vi gav oss iväg från Göteborg på förmiddagen för att bila upp till Fröja och det är en resa på 970 km.

Väl uppe efter mycket skitprat i bilen var fiskeabstinensen absolut på topp, ja den var nära att rinna över och ut ur kroppen.

Första dagens fiske.

Lite inspektion av båtarna inför den första turen. Tidigare har vi haft bra fiske bara en liten bit ut från kampen så det är spännande nu.

VI bor ute i Titran längst ner på kartan men ska fiska norr ut mot Kya-fyren.

EKolodet visar enorma mängder med betesfisk och under och runt om stimmet ser vi större fiskar ibland.

Jag provar med ganska lätta grejor för det blir så kul fiske när det hugger. Och det tog inte lång stund för än första fisken satt på kroken.

Nu var vi igång och efter detta flyttar vi båten till nya ställen och ser stora fiskar på ekolodet.

Nu blir det många och fina torskar som tar våra beten. Vi får torsk på stora jiggar , pilk , och mete med sej. Efter som vi vill ha med oss lite fisk hem ärt det bra att ta vara på fisken redan i början av veckan så den hinner frysa till riktigt innan vi ska åka hem.

Vi provar lite djupare fiske och i slänterna ner mot 200 meter och där hittar vi Uer som står intill berget i mellanvattnet. Andreas tar en fin som får vara med på bild en stund.

Väster om grundområdet från Kya har vi fiskat idag.

Kjetil han ler. När det var gott om fisk tog vi med oss några som fyller vår frys så är det klart så långt. Ni kan se att det ligger en fin bleka på högersidan och en av makrillarna som vi fiskade till agn är också kvar inför rensning. Att fiska bleka i detta området är som en öppen bok. Träffar du helt rätt blir du rikligt belönad annars blir du utan.

Här är Andreas i full fart med att fileea torskarna. Det blir väldigt fina bitar till stekpannan när vi ska äta till kvällen.

Fiskedag två

Vi fiskar agn nära fyren och det är sill och makrill om vi bra lägger båten rätt. Försöker du fiska sillen på fel ställe blir det inget eller enbart makrill. Lika dant är det tvärt om. Här syns ju betesfisken tydligt på ekolodet.

Här har vi kört iväg en bit för att fiska grundvattensfisk inne på 10-27 meters djup . Här är det sandskäddor rödspättor och allehanda mindre fiskar som knot .mm.

Inne emellan öarna runt Kya hittar vi de fina sandbottnarna som ger så trevligt plattfiskmete.

Kjetil är snabb med att fånga en fin knot.

Ni kan se att vi ligger inne mellan öarna och uppe på en sandslänt som håller bra med fisk.

Andreas lyfter snabbt upp en fin knot han med.

Sedan kom sandskäddorna igång och var i riktigt bra storlek. Hemma i Sverige hade detta varit en drömfisk men här är den bara en i mängden.

????????????????????????????????????

Sandskäddorna haglar tätt och förgyller vår resa. Vi kör några timmar och har ett kanonfiske innan fiskesuget på större fisk tar över.

Här har vi kommit ut en bit och djupet har blivit nästan 100 meter. Nu ska vi fiska efter större fisk som torsk långa och sej. Med inslag av kolja och kummel.

Först ska Kjetil ha några sejar som han gillar att äta och vi kan agna med om annat agn tar slut. På bilden ser ni ett 15 meter högt stim med fin sej som står strax över botten på nästan 100 meters djup.

Att fiska söder om Synkya ger bra med gråsej och sedan blandat fiske.

Att fiska upp lite sej var inget problem de nappade så att man nästan fick stoppa in tacklet i fickan för att inte få fulla häckla hela tiden. Men det gäller att träffa den lilla punkten där stimmet står annars blir man utan. När sejfisket var klart flyttar jag båten till ett litet avlångt grund som ligger på nästan 100 meters djup bara någon distans bort.

Här är det intå sej utan sill som står intill botten om intill runtom står det annan fisk som vi vill fiska efter.

Nu gick det även på andra arter som slogs om våra jiggar och agn.

Om man läser ekolodet noga kan man se att det står fisk samlad runt en av de små sillstimmen på botten. Jag prickskjuter på den punkten och vi får stora koljor som är riktigt roliga att fiska. Andreas har prickat rätt.

I uppförsbacken mot toppen på det lilla grundet stor den intressanta fisken.

Den ena stora koljan efter den andra tar våra agn och ger oss grymt trevliga fighter.

Vitlingar som den här som Kjetil har fått väger långt förbi 1,5 kg.

Nu säger Kjetil nu är det något stort på gång. Hans grova 50 lbs spö är böjt och det är det inte många fiskar som klarar. Kampen blir väldigt ojämn då fisken är betydligt starkare än fiskaren i början men det ändrar sig efter en stund.

Här ser ni resultatet en långa som vägde 20 kg.

FIsket blir bara bättre och bättre. Jag trodde det skulle mattas av men går fortfarande på riktigt bra. Att fightas med fina fiskar är en dröm som blir verklighet i Norge.

Dagens första kummel är fångad och är en riktig milstolpe.

Nu var det Andreas tur att ta tag i något bättre. Hans Penn TRQ spö får äntligen jobba lite på övertid.

Det blev ännu en stora fin långa som inte kunde låta bli våra agn. Andreas lyser ikapp med solen. Att få fiska som vi gör med egen båt och prick skjuta på de fiskar vi vill fånga är så kul.

Dagens sista fisk blir en fin hälleflundra som tar mitt agn när jag vevar det lite upp och ner över botten för att presentera det för så många fiskar det går vid botten.

Andra fiskedagen är slut och nu är det nya tag på lite större båt i morgon.

Skitfiske Bo

Lämna ett svar