Du visar för närvarande Förbättring av båttrailern för Ryds Camping mm.

Förbättring av båttrailern för Ryds Camping mm.

Vagga till båtbotten.

Jag har en gammal båt som heter Ryds Camping som jag fiskar ifrån. Den har en underlig bottenkonstruktion med att kölen sluter en meter framför aktern. Vilket innebär att den bara står på en eller kanske två kölrullar på en vanlig trailer. Det pressar både köl och framför allt kölrullarna väldigt hårt. Rullarna som ska vara helt runda blir då platta där båten ligger och den blir svår att få båten av trailern. Jag satte då på en separat liten vagga med 6 större hjul som bär upp hela båten när den ligger på trailern. Den ligger dessutom i samma höjd som övriga kölrullar och kanar alltså av trailen hur lätt som helst utan att fastna.

Ljusramp att skruva fast.

Nu hittade jag även en enkel lösning på att montera trailerbelysningen på en gammal trailer. Det var enkelt att skruva på ett par fästen så slipper man att ta väck hela ljusrampen var gång man ska sjösätta. Kommer lite längre ner på sidan.

Här ser man att vaggan med de 6 hjulen står vinklad upp då båten fortfarande ligger mot vaggan. Så gör jag för att båten ska vara låst och ligga helt stilla om jag vill få ut en man i båten som ska köra den till bryggan.

Vaggan som den ser ut utan båt på trailern. Den levereras med allt komplett och då ingår även de stora fäst järnen som ska svetsa i trailern.

Nya lampor till trailern

Lyfter du av hela rampen som jag gör var gång är detta betydligt smidigare. En koll med besktningen och de sa att det var helt ok.

Lämna ett svar