Du visar för närvarande Gösfiske med Sick vibe 12 cm

Gösfiske med Sick vibe 12 cm

Nu på våren är det inte så lätt att få i båten vid rampen när det blir lågt vatten

När vi kommer fram till sjön vid 9 tiden på morgonen efter två timmar i bilen på eländigt små och kurviga vägar känns det skönt. Skulle åka den kortaste vägen för att prova den men det var mest en asfalterad kostig mellan gårdarna i skogen. Snabb sjösättning i vattnet.

Vi stannar till utanför en udde där det ligger ett stort träd på botten. Med den nya GT 56 som jag kopplat till mina GARMINgrejor idag blir det fina bilder. Trädet blir klart och tydligt. Det ser nästan it som om alla löv håller på att slå ut nu. Dessutom är det lite sanning i det då det är i lagd i vinter och löven borde utvecklas nu.

Strax intill ligger det några saker på botten och det ser ju ut som om någon byggt om sin eka till en ubåt. Eller kan det var två ubåtar som jagar varandra. Det är kul att se vad som finns på botten intill trädet. Högst upp över trädet står det en stor fisk och Stig som är med idag släpper ner en vertikaljiggoch stannar den 1 meter över trädets grenar. Sekunderna senare går det sakta upp en stor fisk och så smack i spöt tyvärr så är inte fiskaren med på noterna utan den hinner släppa taget och försvinna. Det var en fin fisk men lite för smart för oss.

När vi passerat trädet och kört några meter kommer det ett stim med betesfisk på vänster sida och momentet senare ett på höger sida. I det sista stimmet jagade det betydligt större fiskar och man kan se skuggorna på botten längre ut till höger men de var för snabba och vi missade alla stora abborrar. Stimmet hittade vi igen men inte rovfiskarna. Drar oss ut till det stora grundet i mitten av sjön. Här är massor av stora ekon på lodet men alla verkar ha ätit nyss så ingen fisk hugger våra beten.

Att få vara på sjön när det är lugnt en stund är helt underbart. Det kom att förändras senare på em. Vinden tog i och vi fick söka skydd intill land, men först han vi med att fiska abborre en lång stund. Eller om jag ska säga att vi tror vi fiskade abborre för vi fick bara en enda. Däremot var det fler gösar som var intresserade av våra jiggar och så dessa fiskade vi efter lite då och då.

Den här gösen var jag inte med på då jag var upptagen med att fixa elmotorn. När den väl passerat under givaren vände jag till baka för att fiska på den. Men den var smartare än mig och försvann ner till botten och gömde sig. Den var sedan helt o intresserad av våra jiggar eller annat vi presenterade.

Jag hittade en annan mindre gös en bit bort och den stod väldigt nära ytan. Så fort jag flyttade båten närmare fisken blev den skrämd och simmade i väg. Så jag stannade med fisken 3 meter vid sidan av båten och duttade ut jiggen till den. Den funderade några sekunder innan den attackerade med full kraft.

En lagom mat gös som får åka med hem till stekpannan. Det skulle bli fler frampå dagen så det var ok. Lite längre ut från grundet ser jag en fin gös bar 6 meter ner i vattnet. Jag riktar in Livescope och får en hygglig bild av fisken.

Ny Sick vibe i munnen på gösen

När man kan följa fisken på ekolodet blir det väldigt spännande. Den här gösen var uppe och tittade på jiggen flera sekunder innan den vände och tog en runda framför båten. Ögonblicket efteråt var den tillbaka och körde tysta leken med jiggen som tydligen jiggen förlorade då fisken bara simmade iväg utan att ens bita lite i betet.

Den 12 cm långa Sick Vibe var till belåtenhet hos gösarna.

Fisket var ganska trögt och en handfull gösar ville nappa under dagen. Abborrarna däremot är fortfarande ett stort frågetecken. Jag ser dem på ekolodet men de vill inte äta oavsett vad jag bjuder dem. När man gått igen olika jiggar olika tekniker som ned-rigg eller texas-rigg och det fortfarande inte utlöser någon hugg tar förslagen slut. Men nästa tur ska jag ta dem har jag bestämt. Så vi gick över till att fiska några fler gösar istället.

Här ser ni en mindre gös som jagar jiggen några meter under båten Just denna ville bara titta men en stund senare hittade jag en annan som ville.

Stig får en bra mat gös till som inte kunde låta bli en bra presenterad jigg. Den blå färgen brukar ju fungera så också idag. Vi kör runt på sjön fram till middagen då jag tycker att det är dags koka korv .

Att få en kokt i bröd med alla tillbehör är som bomull för magen. Nu är vi på g igen.

Stig som har gips på högerbenet som ni ser det stora blå spektaklet är ju inte så rörlig så en paus i solen med en kopp kaffe satt som en smäck. Naturligtvis med ett spö i handen.

Nu räcker det för idag men kommer snart. skitfiske Bo

/

Lämna ett svar