Du visar för närvarande Gösarna gillar Sick Flanker, 3 av 4 är fantastiskt.

Gösarna gillar Sick Flanker, 3 av 4 är fantastiskt.

Jag tar en tur ut på sjön för att fiska efter gös är tänkt. Jag gör som vanligt sjösätter inne vid bryggan och så bär det ut mot tänkta motståndare i sjön.

Vädret är helt ok med bara svag vind så båten lägger sig rätt när man ankrar med elmotorn. Jag ska prova ett nytt område idag som jag sällan varit i tidigare. Det håller ganska stort djup så gösarna borde kunna vara här. Väl ute ser jag flera fiskar på ekolodet och med ett djup på +15 meter är det enkelt att ställa in side scan så det blir en bra bild. Gösarna finns i grunt bara 1-10 meter under ytan.

Jag har laddat upp med mycket godis på spöna. Variationen är enorm och jag vet inte vad jag ska börja med. En liten ide har jag sedan tidigare fisken i sjön. En gul Berkley vertikaljigg är ett givet val för stor fisk.Står bara fisken helt stilla under båten är den dödligt giftig.Det är den andra från vänster. Första försöket att fånga en gös blir på spinn då jag ser en gös på min Livescope

Bara 15 meter vid sidan av båten ser jag en gös bara 2 meter under ytan. Det är ett utmärkt första val att kasta på den. Jag har idag tagit med mig ett lite grövre spö än jag brukar använda till spinnfisket. Att gå upp en klass till15-40 gram ger mer ryggrad vid krokningen, hoppas jag. När jag kastar ut vrider båten sig lite och jag får justera in Livescopesignalen så jag ser betet igen. Under tiden faller jiggen lite för djupt men när jag ser den igen är jag ca 5 meter bortanför gösen så ett par snabba vevtag och betet är upp i rätt nivå igen. Jag ser gösen och betet som närmar sig på ekolodet och i samma ögonblick som betet kommer in i jaktsonen för gösen blir det stopp i rullen. Mothugg är inte att tänka på det är redan bom stopp. Häftigt vad en gös kan utveckla i kraft när den tar ett bete i ytan. Detta är nog bland det trevligaste fisken jag gjort i sötvatten. Se fisken, fiska på den, och kroka den nära ytan och sedan kunna återutsätta den om man vill. Den kämpar på bra och när den kommer in till båten hamnar den snyggt i håven, där den får ligga medans jag kopplar upp kameran för att få en bild. Jag tar upp gösen ur håven och vänder mig om mot solen så bilden blir bra, ja så bra den kan bli när man gör det själv. När jag ska vända mig tillbaka för att lägga i fisken i håven igen är håven borta. Den måste ha glidit över kanten och så var den historian över. Otur.

Vädret som är nästan så bra det kan vara med sol och stilla vind med bara någon m/s gör att livet leker. Tyvärr är det många mer än jag som vill leka idag. Jag ser en fin gös 7 meter ner 12 meter framför båten och riktar spöt mot den punkten. Kastet blir riktigt bra och jag ser hur gösen reagerar när betet närmar sig och när jag bara är en meter från gösen kommer det en gädda in från sidan och tar betet med en smäll. Jag fattar först inte hur det gick till då jag var helt säker på att gösen skulle hugga men där fick jag inget medhåll. Så det blir att matcha en vilt stångande gädda istället och det är ju lika kul det. En rejäl karusell blir det runt båten och så ska jag landa den här krokodilen utan min håv. Det är inget jag gillar , jag tycker de är alldeles för farliga för detta. Ett minsta misstag och man får inte in handen rätt vid gälarna och man skadar både sig själv och gäddan. Men det går bra och ni ser fisken på bilden. jag kan säga att jag fick 3 gäddor till under dagen alla kom som galna och kastandes sig över mitt bete på samma sätt. Jag erkänner jag tycker de är lite för farliga för min smak, jag avstår gärna gäddorna om det går. Nu när håven är borta.

Fisket är helt magiskt och jag ser gösar lite över allt som är på gång. Jag ser fisk strax under ytan och jag ser samtidigt fisk pelagiskt 10 meter ner. Ibland är det nästan svårt att välja vilken fisk jag ska börja fiska på. Under ett tillfälle har jag fyra stora gösar runt båten. 3 ser jag samtidigt på skärmen på min Livescope. Den fjärde är nästan rakt under båten. Jag svänger LiveScopesignalen lite runt båten och ser ytterligare 2 på långt avstånd, nästan 30 meter bort.

Jag har ankrat upp båten och väljer att kasta på den som är 2 meter under ytan 14 meter i 260 grader från mig. Första kastet blir inte riktigt hundra och jag får ingen reaktion från gösen. Nästa kast blir mer rätt och när min Berkley jigg som är en Sick Flanker i grönt med röd signalpaddel passerar kan den inte motstå erbjudandet utan smäller på med full kraft. Härligt när en stor fisk tar i ytan och verkligen vill brottas en stund. Den vill in under båten och flera gånger ställer den sig under båten istället för att simma från den. Nu till det nyuppkomna problemet, ingen håv. Jag få köra fisken extra trött för att klara ta den i ytan och vältra in den i båten.

Vilken fisk, den är riktigt fin och hamnar nära 7 kilo . Ibland är det extra kul att ta fram IKEA kassen för att få en uppskattad vikt mer korrekt. Jiggen är kvar i munnen så ingen tvekar på vilket bete som den slök.

Jag sa ju tidigare att jag hade 4 olika stora gösar i siktet samtidigt och nu är det dags att titta efter om någon av de andra fortfarnade står kvar en bit från båten. Jag vrider lite på Live Scope och där står det en till stor gös. Otroligt att alla kan trivas bäst just här och samlas i en liten grupp. Nu vet jag det är matchdag och de ska spela vattenpolo. Nog skämtat det har ju blivit allvar med en ny stor gös i siktet. Den här står djupare nere på 6 meters djup, men bara 12 meter från båten i 300 grader från mig. Det första kastet blir helt fel och det andra lika så men det tredje hamnar framför fisken och då kommer reaktionen. Jag har betet en meter över fisken när den snabbt vänder runt och ta det med en smäll. Bom stopp i rullen och fisk på kroken. Den här är lite mer göslik i fighten och går bara i sidled fram och tillbaka ända tills den är intill båten då den försöker att nå ner till botten i en rusning. Men jag får stopp på den och upp till ytan kommer en nästan exakt kopia av den förra gösen. Lika stor och nästan lika lång, de måste varit syskon. En bra match blev det i alla fall.

Den tredje gösen som jag såg samtidigt står fortfarande 4 meter ut från båten i 90 grader från mig men 9 meter under båten så jag för ta fram mitt vertikal spö. Den stora gula berkley jiggen är min favorit och nu får den visa vad den kan. Först kastar jag ut jiggen 5 meter från båten för att komma på rätt ställe. Jag ser hur jiggen faller och stannar en meter över gösen som står helt stilla. Jag får min jigg att sakta glida över fisken när den är på väg in mot båten. Inte en rektion. Jag vevar upp och gör ett nytt kast ut denna gång lite bortanför fisken och så låter jag den fall sakta in mot båten.

När jag passerar strax över den igen ser jag att den rör sig oroligt innan den sakta vänder sig om följer jiggen en halvmeter, innan den attackerar med full kraft och så har jag ännu en fin gös i full kamp på spöt. Den här som tar 8 meter ner är lite oroligare än vanligt och jag gissar att den är i bra storlek. När den efter en kort kamp med full press kommer upp till ytan ser jag att det är ett tredje syskon i skaran som tagit jiggen. Tre nästan lika stora gösar på bara en kvart. Ja just det ingen håv , landa ännu en sån här stor fisk med bara händerna. Otäckt tycker jag. Men jag blir kanske bra på detta istället. När jag tagit bilderna som ni ser får den friheten åter och den simmar ner till sitt rätta djup efter bara 15 sekunder i båten.

Den fjärde stora gösen jag såg från början hade varit ofin att avvika från platsen. Men 3 av 4 är ju långt mer än bra, ja nästan lite av en dröm för mig. Jag kan säga att det var fler gösar som visade sig den här dagen och flera av dem föll för min Sick Flanker vevad i sakta framför dem bara några meter under ytan. Satan vilket roligt fiske.

Skitfiske till er alla.

Lämna ett svar