Du visar för närvarande Ekolodskurs i Karlstad , Skoghall/ Hammarö med Bo Hall.

Ekolodskurs i Karlstad , Skoghall/ Hammarö med Bo Hall.

4+5+6 november 2024 Kostnad: 800 kr

Jag har skrivit Ekolodsboken 1 + 2 och nu gör jag en unik ekolodskurs där vi ska gå igenom alla olika ekolod hur de fungerar. Vi börjar med det vanliga ekolodet sedan blir det sidescan, downscan, chirpsignaler, separering av fisken, panoptix och till det liveekolod. Hur fungerar det och hur ställer jag in det för att få en bra bild på alla ekolodsdelar. Sidescan är ofta besvärligt att avläsa, det förklarar jag i detalj. Downscan är helt oduglig säger många , kolla in bilderna här under och använd det i fisket. Har du köpt dyra ekolod men klarar inte att använda dem fullt ut. Nu har du chansen att lära dig allt.

Mer info om ekolodskursen i slutet på sidan.

Anmälan till Bo Hall   bosse@ekolodsboken.se     070-2244701 800 kr

När du spela upp videon ser du en stor avloppsslang som ligger på botten med stora cementklumpar runt som håller den nere på botten. Du ser den nu på tre olika ekolodsbilder. Runt den och på en risvase intill simmar det stora abborrar samt massor av betesfisk det ska jag visa på ekolodskursen. Förklara lite hur man ställer in så du får en bra bild. Vad ser du på ekolodet och hur mycket är det som du blir lurad på som du inte ser det ska jag visa på kursen.

Här har jag tagit min Downscan och kört över ett sjunket träd , du kan tydligt se fiskarna över trädet. Mycket mer finns att lära av den här ekolodsbilden, det tar vi på kursen. Nu till rörliga bilder som en video med Liveekolod.

Här har jag tagit Livescope till hjälp och nu kan du se en hel samlingh med stora abborrar som står en bit från båten. Det är mestadels abborrar som är + 43 cm och över 1000 gram. Hur jag gjort för att fånga dem ska jag visa på ekolodskursen.

Missa inte chansen att vara med på ekolodskursen. Mer info finns längre ner och glöm inte anmäla dig till tre kvällars ekolodskurs som ger dig allt du behöver veta i ditt fiska i framtiden.

Här ser man väldiga mängder med betesfisk i ett stort stim på Livescope. Det kommer dessutom fram riktigt stora abborrar i slutet på filmen (6 st) som jag fångat några av. Det är ju fisketeknik ihop med ekolodet då är det som mest givande.

BLI PROFFS PÅ DITT EKOLOD

”Ekolodet ditt öga under vattnet”.

 Jag heter Bo Hall och är sportfiskejournalist, samt författare till de banbrytande böckerna. Ekolodsboken 1 och Ekolodsboken 2                   

 Nu blir det EKOLODSUTBILDNING i Karlstad , Skoghall / Hammarö

Ekolodet är det enda vi har till hjälp för att orientera oss under ytan. Utan ekolodet är vi blinda. Ekolodet ger oss chansen att se massor av saker vi inte själva kan se, som fiskstim, enstaka stora fiskar, och det viktigast av allt, olika bottentyper. Kanske kör du runt med ekolodet i Auto läge och missar en massa information? I så fall har du ett Rolls Royce ekolod, men får i autoläge bara ut en folkvagn. Det känns onödigt.

Man kan koppla de flesta fiskarter till hårda bottnar på något sätt.

Vi vet att 90 % av all rovfisk återfinns på hårda bottnar, vi vet tyvärr också att endast 10 % av alla bottnar är hårda. Då förstår man hur viktigt ekolodet är för den som sportfiskar. Det måste helt enkelt fungera perfekt. Och du måste vara så duktig så du kan tyda och förstå vad du ser på skärmen. Gör du det?  Vi går igenom  det vanliga ekolodet  samt downscan, sidescan, panoptix, livescope, göra egna sjökort och mycket mycket mer.

Vill man leta upp platserna för den stora drömfisken gäller det att vara väldigt duktig på sitt ekolod och att klara att ställa in ekolodet rätt. Det gäller att få en så tydlig, värdefull och rättvisande bild som möjligt. Klarar du alltid att tyda bilden på skärmen?  Frågorna är många, och svaren på alla dessa frågor får du genom kursen,   ”Ekolodet, ditt öga under vattnet”

Denna ekolodsutbildning blir under tre kvällar.               

Vi träffas den 4+5+6 november 2024   18.00 – 22.00    

Anmälan till Bo Hall   bosse@ekolodsboken.se     070-2244701 . 800 kr

Mail.bosse@ekolodsboken.se

Hemsida: www.Ekolodsboken.se          / blogg  

Facebook: Ekolodskurser med Bo Hall

Facebook: Fiskeresor med Bo Hall

Lämna ett svar