Du visar för närvarande Den vackra sjön 220621  abborrfiske.

Den vackra sjön 220621 abborrfiske.

Som jag brukar kalla den så är detta den vackra sjön. Det finns inget fiskekort i sjön så enbart markägarens tillstånd ger möjlighet att fiska här. Då vi nästan uteslutande använder C&R blir det många fina fiskar kvar i sjön. Vi sjösätter tidigt på morgonen vid 05,30 då jag har en timma att köra till sjön. En underbar morgon med lugnt väder endast lite blåst och svaga dimslöjor på sjön.

Bara att ta sig till sjön är en trevlig tur där man knappt får plats med varken bil eller båt på den lilla smala grusvägen. Om man möter någon finns det ingen chans att passera varandra då är det bara att backa hela vägen.

Idag ser sjösättningsstället ut som en lervälling. Det beror på att det kom enorma mängder med regn på bara en timma igår. Det positiva är att dimman som varit så tät på ner vägen håller på att lätta nu.

Vi glider ut en bit utanför sjösättningsrampen och ser några fina abborrar på ekolodet som borde gå att utmana på en duell. Tyvärr så har de varit med förr och lurar oss helt och hållet. Surt ingen fisk där. Lite fart på den frontmonterade Garmin-elmotorn tar oss närmare ett litet grund som vi ska prova runt.

Att glida runt helt ljudlöst är en stor fördel i ett litet vatten. Garmin Forsce motorn är både tyst men väldigt stark om det behövs.

Vi ser stora abborrar som kommer simmande utan att de vill jaga våra beten, sådant är underligt nästan lite förnedrande. Vi kommer få kämpa för att lura abborrarna idag. På sidescan ser man hur tydligt fiskarna syns och hur bra skuggorna hjälper till. Med lite fantasi kan man se att det är abborrar på skuggorna. Jag flyttar båten en bit och får syn på några andra abborrar som inte är så många men kanske hungriga.

.Första kastet ut mot det nya stimmet och de vänder mot betet och så drar Daniel fast första fisken, Det är en klart godkänd abborre som sätter ribban för dagen. Ja nu blir det inte enkelt att toppa detta.

Där satt den dagens första stor abborre ca 40 cm och nu kan allt hända.

EN fin abborre har kommit in till båten med lite tur får vi några bra bilder om den får sprattla lite i vattnet innan håven kommer fram.

Vi får inga mer i det stimmet så jag flyttar oss en bit till och där ser vi hur ett stim med säkert 10 stora abborrar syns på Live scope ekolodet en bit ut på vår SB sida snett 45 grader framför båten. Nu är vi i rätt position och min jigg landar 5 meter bakom fiskarna som snabbt vänder om mot betet när jag vevar hem det några decimeter över fiskarna. Där kommer mitt första hugg för dagen och det blir bom stopp i rullen ,och så de karakteristiska hetsiga abborrycken så hel spöt skakar. Det är riktigt trevligt det här och det måste vara en bättre fisk som den går på runt båten. Med de där härliga tunga skakningarna kommer drömmen fram. När den ligger i säkert förvar i håven är jag spänd är det en sån där drömfisk som passerar 1000 gram? Jag väger fisken två gånger och kan konstatera att den gick klart in i drömlistan över kilot, 45 cm. Nu är det inte svårt att le och vara glad, sådana fiskar är inte lätta att fånga i våra vatten.

Efter detta ser vi stora abborrar som redan ätit och är mätta antagligen för de vill inte hugga. Det spelar ingen roll vad vi bjuder dem de vägrar att hugga. Nu går tiden utan att vi får fler fiskar, vi ser dem från och till men ingen kontakt.

Plötsligt när vi kommer in på bara 8 meters djup hittar vi nästa stora stim med stora abborrar. Daniel är först och han drar fast sin jigg i en kanonfisk som far runt båten innan den hamnar i håven. Bara några sekunder senare är det min tur och nu är det en bra fisk som kämpar med riktig glöd. Med våra lätta grejor är det en fröjd att fiska stor abborre. Båda fiskarna ligger runt kilot så det är riktigt vuxna fiskar vi får. Men det blir bara två sedan är det stopp. Kolla in ekolodsbilden till vänster det är bara stora abborrar som är på bilden. Till höger på Panoptix down ser du att varje stor röd prick är en kilo fisk som passerar under båten tyvärr utan att bry sig om våra beten.

Att lägga fiskarna i håven direkt efter fångst ger oss lite tid att fiska färdigt innan vi ska fota fisken och släppa ut den igen.

Nästan alla fiskar är 40 cm eller mer. Daniel är en rackare på att lura abborrarna med sin röd / blå jigg som tydligen får dem att tagga till.

Här ännu en vuxen abborre som till slut tog ett bete fiskat snabbt och högt i vattnet. Ibland är det traditionella jiggar som gäller.

De olika ABU jiggarna på bilden är Svartzonker Mc Perch Övers och nr tre samt den röda Perch Shad som visat sig ofta vara den som lurar de stora abborrarna när inget annat fungerar. Längst ner en Berkley jigg som i sin gröna färg är grymt bra.

Att jag kallar den här sjön för den vackra sjön är inte svårt att förstå. När man ligger intill stranden och fiskar stora abborrar som vi gör nu så kommer det ner en Stor älg ut till vattnet för att dricka. Ännu en upplevelse som, man bara kan njuta av.

Mitt på dagen tar vi en matpaus när vi steker lite korv och får oss lite i magen. Att det är i den här miljön är helt ok.

Ute bland storabborrarna igen ser vi flera stycken som syns som stora vita klumpar på 13 m avstånd. Nu blir det roligt igen när man kan prickskjuta på dem med en jigg.

Nu är de lite mer intresserade av vad vi bjuder dem. När vi äntligen får någon ur stimmen att attackera är det stora fiskar som tar och det är kilofiskar var gång.

Under en vild jakt inne vid land får vi fast några fiskar till och den Daniel tar blir dagens största med 48 cm en riktigt vacker fisk. När den tar 16 meter från båten blir det riktigt stopp i rullen och den går i sidled och ruskar som stora abborrar gör . Det är så härligt att se dessa randiga fighters som kommer några dm under ytan och man kan se dem 10 meter från båten i det klara vattnet.

När de är i den här storleken är man i himmelen sådana fiskar blir det inte många av.

VI avslutar vårt fiska i den vackra sjön en stund efter middag. Med många stora abborrar på en dag är vi mer än nöjda.

skitfiske.

Lämna ett svar