Du visar för närvarande Nedfiske med Daniel

Nedfiske med Daniel

Jag anländer på eftermiddagen till Daniel som här sitter i båten. Vi ska fiska efter stor abborre som ska finnas i Byasjön som ligger en bit från Varberg. Vädret är lite mulet och regnet finns i närheten men gör sig inte besvär idag. Det blåser ganska mycket där av den grova klädseln.

VI hittar ganska fort ett gäng abborrar som vi ser på Livescope ekolodet. Tyvärr är de av den mindre storleken så de får vi lämna tillbaka.

Jag är med idag för att försöka lära mig fiska med Nedrigg. Det kräver väldigt lätta grejor där skallarna på jiggen kan vara 2 gram. Jag fuskar med lite större skalle för jag är ju nybörjare och oduglig på det här fisket. Första fisken blir en liten abborre som bara talar om att det finns större.

Här har första Nedrigg abborren blivit förevigade en milstolpe i mitt abborrfiske. Det är en väldigt liten fisk men en seger i fisket.

Det ringa djupet av 4,8 meter gör fisket lite enklare vilket jag tackar för.

Jag fiskar hela tiden så långsamt jag kan vilket ibland blir lite fört fort , förstår jag. Flera små abborrar fattar tag om min jigg men det är svårt att kroka dem, Troligtvis beror det på att jag har svårt att se de första små dragningarna i linan som blir när fisken är där första gången. Snart kommer den första riktiga abborren och lyfter lite i min Nedrigg och jag krokar den enligt rekommendation från de som kan. Det knycker härligt i spöt och kör lite under båten innan den kommer upp till ytan och kan bli fast i håven. Det är en riktigt fin abborre tagen på Nedrigg så jag är riktigt nöjd.

Det blir några abborrar till men den största förblir 38 cm den här kvällen. Enligt Daniel ska den väga 700-800 gram och det är jag väldigt nöjd med.

Bottnen består i viss områden av sjön av någon sorts skiffer som ligger i tunna skivor på botten. Och det är otroligt lätt att fastna i dem med Nedriggen som ska fiskas så sakta på botten.

Här syns en bit av de tunna stenskivorna från botten. Denna hade fastnat på Berkleys powerblad. Kvällen är kommen och vi avslutar fisket.

Skitfiske Bo

Lämna ett svar