Du visar för närvarande Yes en fin abborre på Mc Perch jigg.

Yes en fin abborre på Mc Perch jigg.

Ibland blir man glad och det blev jag under gårdagens abborrfiske. Det har gått så trögt det sista och de vuxna abborrarna har verkligen lyst med sin frånvaro. Men igår var det äntligen dags att åter få kontakt med en ny randig krigare.

Vi åker till en ny sjö.
Första försöket att hitta sjösättningsrampen blev inte helt lyckat. Vi konstaterade snart att det var en kostig och inte en bilväg. VI visste ju att den skulle ligga i södra ändan av sjön och där var vi nu. Som tur är så hittade vi en annan liten skogsväg och den ledde ner till sjön och rampen.

Väl nere vid sjön var det dags att besiktiga rampen och den fick godkänt av Klas som är kapten idag. Skönt att bara få åka med i bland när Klas gör hela jobbet med att styra allt. Bil , båt och fisket och då blir det bra också. Normalt kör jag ju min egen båt och då är det jag som gör allt. Så idag är det semester.

Nu äntligen kan vi få i båten på en riktigt fin ramp av stora betong skivor. Att vara ute i tid på morgonen ger ett lugn som är bra att ha när man först inte hittar rampen. Nu är allt bra igen.

Dags att lämna land och bli båtburna. Fisket kliar i fingrarna på mig då jag lurat hit Klas som aldrig varit i den här sjön. Jag fiskade i den här som barn och det är ju inte 50 år sedan men väl 40. Minnena väller upp lite svagt och jag hoppas att den lilla sjön ska ge ifrån sig åtminstone någon abborre idag. Förr var det många små men få stora efter vad jag kan komma ihåg. Men minnet kan ju försvagas och dessutom ta in önskade drömmar så nu ska vi försöka reda ut detta under dagen.

Jag har ett lite svagt loggat kort från min Garmin maskin som jag har i Active Capten appen i telefonen. Den visar lite vad som är att vänta i djup och bottentyper. Klas kör med Humminbird så vi kan inte använda min info om sjön i hans maskin. Men det blir bra att ta hjälp från telefonen.

Nu sätter vi full fart ut i sjön och fisket börjar. Den stora båten Klas har är ju som en dröm , stabil och snabb.

.Vi åker ut en bit och stannar sedan där det djupnar på lite för att starta fisket. Vi letar med hjälp av sidescan och hittar en del fisk som kan vara abborre. Några ser ut att vara ganska bra storlek på med en vikt runt halvkilot. Där det grundar upp ser vi hur bottnen hårdnar till och blir stenig som på bilden.

Jag provar med lite olika jiggar och en och annan vobbler. Men det är få fiskar som vill bita i grejorna.

Klas han kör istället med ett vibratiopnsbete från CWC som går så hårt i vattnet att det skakar i hela spöt när man vevar in. Gång på gång kastar vi runt båten men fiskarna är lite griniga. Så ser vi en fisk komma upp på ekolodet under båten och då kommer fösta nappet från en liten 150 grams abborre. Klas har flera napp på sitt vibrerande superbete men alla är i mindre storlek.

Här måste det finnas fisk som vill äta säger Klas plötsligt och pekar på ekolodet. Vi ligger i en slänt dör det går från 14 meter upp till bara 2.5 meter ganska brant. Som du ser så har han sitt vibrationsbete på . Nu ska de få med mig att göra hör jag Klas säga när han börjar kasta. Att få fiska som jag gör med Klas är tacksamt då jag inte är någon superstjärna på detta fiska , så jag lär mig massor av att titta hur han gör och naturligtvis snacka strunt under tiden vi fiskar. Nu har jag en säger Klas , inte stor men det är hugg i nästan varje kast men de fastnar inte.

Ännu en abborre har tagit betet men inte den största i sjön precis. De nappar men är väldi8gt svåra att få fast.

Jag fiskar med en Svart Zonker jigg, Mc Perch just nu och den tog i höstas fler fina abborrar , mini regnbågen är ett bra beprövat bete. Jag har fått några små abborrar idag men det har varit så trögt att man tror det är nappförbud i sjön.

Når vi kör upp mot en ny stengrynna där djupet bara är 1,4 meter, nu är vi lite försiktiga. Vi vill ju inte sätta oss fast i botten med betet så man måste flytta sig upp på grundets högsta punkt för att lossa det. Klas har både 2 och tre snabba hugg som inte fastnar innan första abborren kommer. Den är i samma storlek som den var för en stund sedan.

Mitt nästa kast lägger ja alldeles i kanten av grynnan på knappa 2 meters djup. Försiktig start med jiggen och då känner jag att det suger till och så blir det bom stopp i linan . Nej inte en gädda på 2 kilo igen, men det stämmer inte. Jag drillar in fisken mot båten och den gör ett par snabba rusningar i sidled och skakar våldsamt. Är det verkligen en gädda, så in under båten. Detta kan inte vara en gädda detta måste vara en abborre. Och upp till ytan kommer en grymt stor abborre i mina mått mätt. En vända till i ytan och sedan kommer den sakta motsträvigt in mot båten. När jag ser den i ytan säger jag till Klas , ta håven den här är fin. För mig är detta en riktigt stor fisk.

När den till slut hamnar i håven ,jublar jag. Kolla vilken abborre den är ju jättestor. Vi mäter och väger fisken till 45cm och 1050 gram. En riktig drömfisk för mig.

Äntligen lyckades jag igen att få en stor abborre. Snacka om att jag är nöjd nu. Att fiska ihop med Klas är som att fiska med ett uppslagsverk han kan det mesta och jag lär mig så mycket var dag. Tack Klas för ännu en fantastisk dag på sjön.

Skitfiske!!

Lämna ett svar