Du visar för närvarande Freddy använder Garmin Livescope och fångar fina gösar på Sick Vibe.

Freddy använder Garmin Livescope och fångar fina gösar på Sick Vibe.

Freddy som köpt sig Garmins Livescope ville åka med mig i min båt en dag för att lära sig lite bättre hur det fungerar. Vi får en väldigt bra dag och fångar mer än en handfull fina gösar. Ibland ler livet mot en och ibland har man bara tur. Vädret som spås under dagen är vind 5-10 m/s och stundtals regn. Vi får vinden som stundtals faktiskt är mindre än 5 och slipper regnet nästan helt. Jag kör ut till det stora trädet direkt för att prova om där står någon fisk idag. Trädet är kvar och men vi lyckas inte lura någon fisk där.

Vi flyttar några meter från trädet och där hittar vi dagens första hyggliga gösar. De syns tydligt på Livescope och trotts att vi gör allt i vår makt får vi dem inte att hugga. Troligtvis beror det på att det är för tidigt på morgonen för då brukar gösarna vara sura och trötta och ovilliga att äta. Så fortsätter det i en hel timma de bara följer efter jiggen utan att hugga. Freddy som får fiska den mesta tiden kastar gång på gång och träffar rätt förbi gösarna och vevar in så förföriskt det bara går , ändå tar de inte.

En stund senare ser vi ett par gösar som simmar intill varandra . Då greppar jag mitt spö och gör ett kast och ta mig tusan tar inte den ena gösen jiggen med en smäll. Äntligen har de vaknat på morgonen, gösarna nu på hösten är riktiga sjusovare.

Upp ur håven kommer dagens första gös. Ingen rekord gös men en bra start.

När gösarna är i den här storleken är det trevligt att fiska dem. Den tog på en Berkley Sick Vibe i grönt som blivit ett litet favoritbete. Vi fortsätter att titta oss omkring och snart ser vi nya gösar som simmar omkring pelagiskt.

När Freddy som kastar mest hela tiden på de gösar vi letar upp och tröttnar lite och vilar gör jag några kast och har turen att hitta de som vill hugga. Den var inte så stor men trevlig att kämpa med.

Till slut lyckas jag med att lägga båten så bra att det blir en lyckad presentation för freddys jigg. VI ser hur den fina gösen upptäcker betet och vänder upp mot det och tar det med en smäll. Dagens första gös ser till att det blir rejält stopp i rullen för Freddy. Äntligen hojtar han nu är den där.

Den brottas bra och går stora lovar under båten innan den till slut hamnar i håven. En rejält lättad Freddy kan njuta av en riktigt bra gös. I sanningens namn ska nämnas att han haft på två andra fina gösar som båda lyckats ta sig loss från kroken. Så att få den tredje var definitivt rättvist.

En klart fin gös som tog på en Sick Vibe fast denna gång i rosa. Ja att Sick Vibe fungerar är ingen tvekan på nu när gösarna vaknat. Grattis den var du så mycket värd. Många kast och två missade är jobbigt vill jag lova.

Efter den gösen får vi några till och sedan blir det stopp i fisket, vi letar men de är som bort blåsta. Det går två timmar innan det blir fisk igen. Jag hittar rätt och får chansen att sätta kroken i en ny hygglig gös. Jag provar några kast med den tidigare så bra Sick Vibe men den ratar gösarna . Så jag byter till en ABU Mc Pray i blått med silver.Den faller gösarna i smaken och de tar med full aptit.

Nu är det bara att vänta på en ny stor gös på Livescope för det är Freddys tur att kroka en nu. Jag hittar fler stora gösar och ekolodet visar ett smörgåsbord av gösar plötsligt. Bara att välja säger jag. Kasta på den största om du kan.

Plötsligt finns det möjlighet att välja vilken som kan vara hungrigast. Valet faller på den längst bort 26 meter ut från båten på vår styrbords sida. När betet börjar falla ner bakom fisken endast 3 meter under ytan vaknar den till och ser ut att hugga det så fort det går. Men den lurar oss och ger upp lika fort. Då fortsätter jiggen ner några meter till nästa fisk och när jiggen kommer inom jaktavstånd anfaller den som en kobra. Jaaaa där satt den säger Freddy. Underbart att få lura en gös som man ser vill ha betet.

En bra gös som blir vår sista den här dagen då himlen öppnar sig och regnet börjar ösa ner. Tack för den här dagen Freddy . Vi har ätit gott och fiskat bra , vad mer kan man önska.

Skitfiske alla där ute.

Lämna ett svar