Du visar för närvarande Tidigt abborrfiske

Tidigt abborrfiske

Vi startar fisket strax utanför sjösättningsrampen som är helt fantastiskt fin. Ni ser att det behöver kompletteras lite loggning direkt för att sy ihop med resten av sjön.

När vi glider sakta fram i det lugna vattnet med endast svag dimma på ytan är fiskesuget stort. Redan vid första ekolodsbilden ser vi att det står fisk och trycker tätt intill botten. Undra varför de gör så det är ju finväder och högt tryck.

Dags att börja fiske nu 04.20 på morgonen. Det som fungerat bra i den här sjön är cocacola färgade jiggar i form av maskar. Klas har naturligtvis en låda full så det är bara att välja och vraka.

Min tackling blir med en ofsettkrok ihop med ett tungstenssänke samt den colafärgade masken riggad för att kunna fiskas fram i bland blad grenar och annan bråte. Ett CVC koncept rakt igenom.

Vi fiskar oss fram mellan stora stenar och utanför små öar ända in till land bara 30 m från strandgräset.

Klas som är hemma i sjön krokar första abborren som är av ganska bra storlek ,om jag får säga det. Den närmar sig kilot men har något hekto att växa till sig till nästa gång vi ska fånga den . Ni kan se den långa masken som sitter i munnen på fisken det är lösningen i den här sjön tydligen. I samma område kommer det några till och när det ljusnar fullt tvekar fisken lite.

Perfekt krokad i läppen med den lilla enkelkroken. Vi fiskar intensivt i samma område men det hugger sällan. Vi ser många stora abborrar på ekolodet men de är helt ointresserade att äta. Man kan tro de är hos tandläkaren och vägrar öppna munnen.

Vi kör runt och provar på många ställen men abborrarna är inte på jakthumör över huvud taget. En liten kanal som förbinder de två sjöarna är en liten orörd oas väldigt vacker att passera genom.

Jag har turen att få åka med i Klas Hagerts nya Alumacraft som är en riktig drömbåt. Utrustad med allt det som man kan önska sig. Ytorna i båten är så stora att man kan bjuda in till dans om man vill. Inte undra på att Klas ser nöjd ut i sin stora förarstol.

I kanterena på en liten grynna ser vi några större fiskar som står på 8-9 meters djup. Vi utmanar dem med allt som finns i redskapsboxen men de är helt ointresserade även här.

För att göra det ännu mer spektakulärt startar vi Humminbirds 360 givare som söker av hela klockvarvet runt båten. Här kan ni se hur den vid första svepet snart har snurrat ett helt varv och kan presentera allt runt båten.

Här en annan 360 bild där man tydligt ser hur den justerar ihop bottenkonturen när båten flyttat sig lite framåt. .

När det gått 3 timmar till utan att abborrarna kommit igång ger vi upp och tar oss mot rampen.

EN fantastiskt fin sjösättningsramp gör det enkelt att få upp och i båten.

Båten uppe på trailern igen . Hela ekipaget är en riktig fiskedröm. Bara njut.

Skitfiske på er .

Lämna ett svar