Du visar för närvarande Många gösar men ingen abborre.

Många gösar men ingen abborre.

Sjösättning sker med litet bad för fötterna då det inte finns någon brygga vid rampen.

Vi rustar för stora abborrar för någon gång ska de ju äta.

Vi ser de många stora stolparna på botten som når en dm under ytan på sidescan. Här glider vi mellan dem.

Så här ser de ut på Livescope just nu. Går från botten till ytan. Livsfarligt tycker jag.

När vi kommer ut på rätt plats i sjön ser vi det här ekot med sin enorma skugga på botten. Snacka om stor fisk, jag försökte få den att ta ett bete men den är helt ointresserad. Inga jiggar eller wobbler får den att reagera.

Uppe på grundet är det bara 7 meter och där hittar jag flera stora gösar. Jag presenterar jiggar och annat för att försöka lura någon , men de är klart tveksamma. Den här på ekolodsbilden lekte tysta leken med min jigg och min jigg förlorade.

Bara några meter från där den stora gösen stod alldeles nyss, står det ett gäng fina abborrar. Jag provar med jiggar , spinnare, Nedrig, texas och allt där till men ingen tar. De jagade mina jiggar ja allt jag bjuder dem, jagar de och simmar efter, men ingen vill hugga. Jag inser att de bara är tråkiga och de får heta , surfiskar.

Jag kör upp lite grundare och där står det både gösar och fina abborrar. Gösar till vänster och abborrar till höger enkelt eller hur. Nu börjar gösarna plötsligt att attackera våra jiggar och vi får en hel svärm.

Vissa av dem tog så hårt att 17 cm jiggen försvann helt ner i munnen.

Gösarnas adelsmärke är ju att trassla till jiggen utan att fastna på kroken. Ni ser vad Stig tycker om det.

Lite vid sidan av där vi fiskar nu ligger det en liten håla och i den står det oftast en stor gös. Jag kör några meter mot land nu ser du den gösen på bilden. Försiktigt sänker jag ner en jigg som de brukar gilla , men idag är den helt apatisk. Den får vara en stund , vi får gå tillbaka hit senare och försöka locka den till hugg. Jämför med måttskalan uppe vid ytan så ser du hur stor den är. VI har tagit några sådana tidigare och då ligger de nära 95 cm.

Gösarna har piggnat till nu på kvällningen och kan jag bara stanna båten på rätt ställe är chansen stor att få deras uppmärksamhet. De är mellan 1-3 kg som hugger, de större som kommer förbi våra jiggar som stora drakar längs botten är inte intresserade. Gång på gång kommer det fram stora gösar i full fart mot jiggen. Nu smäller det tänker man men de stannar intill jiggen så de smälter ihop med jiggen i samma eko utan att ta. Fan vad jobbigt när de kommer så i attackfart fram till jiggen utan att ta. Som tur är så är de mindre 2 kilos gösarna desto mer intresserade och gör livet besvärligt för våra jiggar. Du ser att gösarna tar hårt och vill inte släppa jiggen. Det blir ganska många gösar som får simma tillbaka under kvällen. Några i matstorlek 1,5 kg kommer att hamna i stekpannan i morgon.

Snart blir det bättre då vill abborrarna hugga men inte idag. Då ska jag vara där!

Lämna ett svar