Du visar för närvarande Gösfiske med SickVibe i blåsväder.

Gösfiske med SickVibe i blåsväder.

Gösarna stod högt bara 5 m under ytan, men var väldigt tröga.

Det blåste betydligt mer än vad man lovat så dagen blev ihållande kalla och svårfiskad. De första ställena vi provade på var helt tomma, inte en gös så långt ögat kunde se. Flyttade runt flera gånger men lika dant över allt. Då gjorde vi en längre flytt och så var vi helt vilse igen. På med SideScan och LiveScope i Perspectivemod för att leta. En lång stunds båtåkande och så ser jag första fisken värd att fiska på. Men det är svårt närt det blåser.

Vi fiskar i stark vind en stund men det är riktigt svårt att få till det när det blåser 3-10 m/s. Efter någon timma ger vi upp och flyttar os så vi får lite lä. Vi tar lite mat och laddar för en ny omgång i vinden då jag på ekolodet ser hur det simmar förbi fina gösar runt båten. Jag säger till Stig som är med mig idag , att vi kör runt lite här och tittar vad som kan finnas runt båten. Snart står det klart att flera fina gösar finns i ett område av bara 100 kvadratmeter så där provar vi. Snart hugger första gösen som är en mindre på 3 kg. Några lite tröga fiskar hinner emellan och ta ner vårt humör innan ytterligare en fin gös, denna gång +5 kg tar min SickVibe 15 cm i grönt.

Sickvibe 15 fungerar även i år . Förra året var den väldigt bra kanske håller det i sig fram till sommaren. Det är få gösar som visar sig så vi får leta länge innan det är dags att fiska på nästa.

En stund senare hittar jag ett lite bättre eko och då är det Stig tur att kast, 16 meter ut från båten och 8 meter under ytan står gösen still i vattnet. Den lilla jiggen dansar förbi utan att gösen gör den minsta reaktion. Ge han en ny chans. Andra kastet lite till höger om det första, gör att gösen vaknar till. Plötsligt är den intresserad och när jiggen kommer nära nog rakt över den , tar dem med en smäll. Härligt nu har även Stig sätta kroken i en fin gös. En liten Sick vibe 12 cm passar tydligen perfekt i munnen på en kraftfull 81a.

VI ser fler men det är väldigt få gösar som vill öppna munnen och äta. De simmar efter jiggen flera meter men tvekar när det är dags att äta. När vi fiskat i två timmar i den vassa vinden tycker vi att det är nog och åker bort i lä för att kunna slappna av en stund. Tyvärr så är fisket helt kass i lä så vi ger upp efter någon timma och åker hem istället. Så länge vi har roligt när vi är på sjön är det ok och det var det ganska länge idag.

Lämna ett svar