Du visar för närvarande Idag var gösarna på hugget och tog mina jiggar  med god aptit. Sick Vibe och vertikal jigg i grå/brunt funkade bra.

Idag var gösarna på hugget och tog mina jiggar med god aptit. Sick Vibe och vertikal jigg i grå/brunt funkade bra.

Bra väder är en fördel och det hade jag idag.

Jag valde att börja med de beten som varit bra tidigare som Grön Sick Vibe 12 eller 15 cm. När de inte tog dessa bytte jag till andra färger men det hjälpte inte. Jaga provade då lit olika saker innan jag helt tog en ny ide. Gösarna verkade inte gilla att det fladdrade för mycket så jag valde att helt utesluta paddeln. Jag tog en vanlig ripple vertikaljigg och satte på ett 10 grams huvud och så klippte jag lite i det så det blev kantigt. Snart så högg första gösen med en smäll i spöt. Den var lite mindre och fick snabbt sin frihet. Då förstod jag att min lilla camofärgade Sick Vibe skulle fungera. Nästa lite större gös var nere påå 8 meters djup och bara 16 meter bort så jag la ett kast på den. Så sdnart jiggen var i när heten av gösen var den på gång och när betet stod helt stilla över den kom attacken. Äntligen en bra gös som tar.

Att kunna följa gösen med livescope är rätt häftigt. Man kan se hur den verkligen krumbuktar i vattnet för att slippa kroken som sitter stenhårt fast.

Dags för att se vad som tog min jigg.

En helt ok gös som snart fick bada igen. Den lilla 12 cm långa Camojiggen är oemotståndlig för gösarna ibland.

GÖs nr 3 har jag sett på Live Scope 20 meter ut och 10 meter ner. Den kunde inte motstå en helt perfekt presenterad jigg i grönt. Sick Vibe är ett säkert kort för det mesta.

GÖs nummer tre har just hamnat i håven. Det är en klart godkänd fisk på 85 cm.

Den gröna jiggen igen och nu börjar den bli för dominerande. Jag byter till något annat när fisket går i gång. Nu blir det vertikaljiggar som ska fiskas sakta med liten blyskalle.

Det är bra om man inte sätter in handen i munnen på den här taggisen. Skadorna kan bli djupa och långvariga.

När du ser den här bilden inser du hur jag reagerade när den inte tog utan bara simmade runt mitt bete flera gånger. En riktigt stor fisk som lurade mig igen. Men det måste var min tur att få den att hugga nästa gång. Som ni ser så har jag tagit ner känsligheten i bilden så den bara är 72 % vilket gör bilden nästan ren utan störningar. Min a filter står på låg eller inget vilket ger bra och klara bilder. När jag ligger en bit ut i sjön kommer min vän Jerry fram med sin båt och så pratar vi en stund innan vi bestämmer att vi ska fiska lite abborre istället för gösarn som jag jagar.

Nu ska här fiskas abborre mellan några stora stenar som ligger på botten.

Intill stenen är det alltid fina abborrar.

Abborren som tog var i bra storlek . De var naturligtvis väldigt tröga och jag som är en dålig abborrfiskare hade svårt att få dem att hugga. Jag ser dem och att de vill sakta jag a min jigg eller vad jag provar med men de tvekar i sista stund hela tiden.

Även inne på grundvattnet runt stenarna kom det stora gösar som gled omkring som majestätiska ubåtar i frivattnet. Jag kunde inte motstå att göra några kast efter dem för att se om de var hungriga och de var de. Siktet var säkert inställt på de stora betesfiskstimen som står 20 meter från båten men min jigg han före och då tog de både hårt och kämpade bra.

Skitfiske Bo

Lämna ett svar