Du visar för närvarande Åndalsnes 2022 . del 5   Rocka

Åndalsnes 2022 . del 5 Rocka

VI ger oss ut ganska sent den här dagen då vi haft lite annat att göra på morgonen.

Med helt stilla på fjorden blir det enklare att ligga still när vi ska meta idag. Vi har dessutom det lägsta tidvattnet som blir i månaden just nu. Vilket ger minst ström i vattnet.

Vi lägger ankar med elmotorn mitt i inloppet till staden. Här har vi fiskat tidigare och vi har fått bra fisk här även om det brukar vara senare på hösten. Den här vyn är inget man skojar bort.

Nu ser vi att det kommer fisk och är framme och tittar på våra agn men väljer att avstå från maten vi bjuder. Vad är det med fisken är de icke sultna. Nej det är sanning de retas med oss.

Det kommer lite fisk längs botten och ibland får vi dem att hugga. Oftast tar de när man lyfter grejorna så det blir lite fart och rörelse där nere.

Även sejarna som stryker efter botten faller för våra beten ibland.

Vi ligger helt still med hjälp av elmotorn i fören. Havet är stilla så ibland kan man släppa spöt för att göra viktiga saker.

Här har vi fått en välbehövlig fika med mjuk kaka, en med hallon och en med choklad. Det gäller att må bra så man orkar vara med hela tiden.

Tillbaka till fisket och när vi legat en stund ser jag på ekolodet när Peter lyfter sitt tackel sakta upp en bit, att det följer efter en stor fisk som inte tar utan bara går ner till botten igen. Låt ditt tackel ligga still på botten är mitt råd . Rör det absolut inte, håll bara still spöt. Så dröjer det en minut eller hundra för det känns så länge när man väntar på att fisken kanske ska ta. Det händer absolut inget det är lugnt, innan det är dags att försiktigt känna om någon fattat tycke för agnet.

Sakta lyft och känn efter, jo det är fisk på där nere. Lyft nu dit den rejält så den fastnar.

Det är tungt riktigt tungt säger Peter . Ja håll pressen och veva och ta det lugnt så går allt bra. Rätt som det är så drar det iväg i sidled lite men för det mesta är det bara tungt.

En plogjärnsrocka är ingen vanlig fisk och det är den häftigaste fisk som Peter någonsin fått. Vikten blir fina 5,35 kg så det är en riktigt fin fisk. Här avslutar vi vårt fiske i Åndalsnes denna gång, men vi kommer tillbaka i framtiden. Att avsluta med en drömfisk som Peters Plogjärnsrocka är att sluta med flaggan i topp.

I kväll ska vi åka med linbanan upp till toppen som du ser högst upp i bilden.

Skitfiske. Bo

Lämna ett svar