Du visar för närvarande Grönt var dagens färg på jiggen, det gav både abborre och fin gös.

Grönt var dagens färg på jiggen, det gav både abborre och fin gös.

Sjösätter fram på förmiddagen för ett kortpass efter gös och kanske abborre om de är intresserade. Nu kommer den tiden på året när abborrarna samlas intill löjstimmen och de hugger bra vid vissa tillfällen. Vissa av stimmen är så stora att det säkert täcker en fotbollsplan. Ofta finns det då rovfiskar i närheten.

Med så här stora stim borde det finnas stora fiskar runt om kring. Stimmet var minst 50 meter långt kanske 100m. När jag letade lite utanför stimmen hittade jag abborrar som jagade fritt i vattnet.

Här kan man se flera stora abborrar som kommer simmandes en bit från båten. Jag såg dem med Livescope och kunde få abborrarna att attackera jiggen om jag bara hade fart på den. De ville inte ha ett stilla fiskat bete då tappade de intresset direkt. Just den här gången har jag min Sick Virbe i grönt med rödpaddel på spöt för att fiska gös. Så jag kastar ut den och en av abborrarna attackerar den så det smäller i grejorna.

Den jiggen var avsedd för gösarna men ibland tar en abborre grejorna av bara farten. Att fiska dem högt upp i mellanvattnet gör att hugget blir så våldsamt.

Några minuter efter att jag avslutat mitt abborrfiske som gav 4 st fina abborrar är jag nöjd. Då är det dags att jaga gösarna igen. Här ser du en stor gös som syns som en eldslåga på min Livescope, 25 meter från båten. Den är lite större än andra jag sett så nu blir det att fiska efter den. Då den står bara några meter under ytan är det viktigt att ha koll så att inte betet faller under fisken och försvinner När jag kastar ut min jigg landar den 3 meter bortanför fisken helt perfekt. Jag börjar veva in min 15 cm långa Sick Virbe i grönt och det får gå ganska fort för att hålla den kvar strax under ytan. När jag kommer fram till gösen är den helt ointresserad och gör inte en antydan till att vara hungrig.

Är det en sån där surgös nu igen. Jag kastar ännu ett kast och drar min jigg förbi gösen så snyggt jag kan. Då vaknar den och gör en snabb rörelse och så är det bom stopp i spöt. Det är en bra gös som tagit jiggen. Härligt när det lyckas och en stor fisk tar betet. Så blir det plötsligt tomt i ändan och fisken är loss. Himla otur det var en bra fisk. Jag kör en liten bit för att leta nya fiskar att utmana. Några minuter senare ser jag ytterligare en fin fisk.

Jag stannar båten så fisken bara är knappt 20 meter från båten. Nu är det bäst att kasta bra för båten har börjat röra sig lite oroligt i den ökande vinden och regnet som börjat falla. Första kastet går dit jag vill och jag ser betet komma upp bakom fisken på Livescope. Strax över gösen stannar jag ett ögonblick och sedan börjar jag veva lite igen. Då hugger den som en kobra och det blir stopp i rullen. Då jag bytt till min lite mindre 12 cm långa gröna som även abborrarna gillar hoppas jag att den sitter riktigt bra.

Allt går bra och in till håven kommer en ganska bra gös som sitter stenhårt på den lilla trekroken samt den vanliga jiggkroken i gommen. Jag tar några foton och sedan får den bada igen. Jag avslutar och åker hem i det tilltagande regnet.

Skitfiske .

Lämna ett svar