Du visar för närvarande Väldigt tröga gösar just nu. Sick Vibe  i färgen S&P löste några av problemen. Annars var det Sick Curlen som fick dem att jaga kvällsmat.

Väldigt tröga gösar just nu. Sick Vibe i färgen S&P löste några av problemen. Annars var det Sick Curlen som fick dem att jaga kvällsmat.

Till en början så hade klart för mig vad som skulle var rätt idag för gösarna. Men det blev inte som jag tänkt mig när dagen var till ända. Grundstommen som ni ser på bilden gav inte en enda gös. Nej till det krävdes helt andra färger och jiggar.

Den ensamma stora fisken som står bara 7 meter från båten och knappt 7 meter djupt var svår att lura. Flera gånger var den och jagade jiggen men ville inte bestämma sig för att ta. Jag lät bli att kasta i jiggen så den syntes på skärmen, jag tyckte att det fina ekot som simmade omkring räckte på skärmen.

Några av de gösar som ville hugga och det var ovanligt få idag mot vad det brukar vara. Men de tog på en liten 12 cm Sick Vibe helt ljus och silverflake. Den heter salt and Pepper, du ser den näst längst ner. Flera andra tog på en vertikaljigg fiskad med en liten lätt 10 gram skalle. Camon som var så bra förra gången lurade bara en gös. Däremot så kom jag till slut på att de ville ha stillastående beten som rörde på sig lite. Det vill säga Sick Curl. Den ser du nedanför.

Den Sick Curl som är brun med vit svans var riktigt bra och fiskade man den bara lugnt och sansat och stoppade den så den stod still en meter rakt över gösen, ville de ibland ha den med en smäll.

Den här gösen föll för en salt & Pepper fiskad långsamt på 9 meters djup.

Den silverfärgade Sick VIbe-n var lagom stor tydligen. Det som gösarna ätit och spottade upp i håven var småfiskar på bara 8-12 cm, mestadels löja och mört gissar jag. En 5 kg gös kunde spotta upp 10-15 stycken sådana.

För att komma ifrån att behöva fiska med så små grejor körde jag med en Sick Curl med lång svans istället. Det verkar som om de bara var intresserade av själva svansen inte kroppen. Flera gånger fick jag stopp när gösen tog Curlen för att sedan släppa efter en sekund. Man tror den sitter men de bara retas.

Den bruna ordnade jag så att kroken kom en bit ut i curlen och då fastande de ganska bra.

När jag skulle fiska några mindre gösar på 1-3 kilo inne på 11-13 meters djup var det helt bom stopp. Jag fick hålla på väldigt länge för att överlista en enda. Natu7rligtvis ser man hur många som helst men de vill inte äta.

EN hel svärm med lagom stora matgösar under båten, men ingen vill ta jiggen. Så svårtrugade.

Många gösar vid botten men få vill ju äta. De flesta är i storlek 1,5 – 3 kilo och står utspridda längs botten i små grupper. Du kan ibland se våran jigg som sveper förbi över gösarna utan att de reagerar. Riktiga tråkmånsar.

På väg hem från fisket genom ett svalt stund i 19 knop. Alla givare sitter på det rörliga fästet färdiga för fiske igen.

Lämna ett svar