Du visar för närvarande Abborrfisket strålande nu

Abborrfisket strålande nu

Jag är tillbaka på samma plats som för tre dagar sedan där jag hade ett sådant fantastiskt fiske efter stor abborre. Alla abborrar över halvkilot är stora fiskar för mig så det är gränsen. När jag kommer ut provar jag på samma område som var brá senast. Men där finns inte en enda fisk i vattnet. Jag provar med alla de olika metoder jag nu börjat lära mig som Carolina rigg eller Nedrigg men inget fungerar. Under mer än en timma fiskar jag på 5 -11 meters djup där de stora fiskarna funnits tidigare. Det blir några mindre fiskar på vanliga jiggar med 10 grams skalle men någon fart på fisket är det inte. Jag får ett 10 tal men alla är små.

På vänstersida där ni kan se att jag låg förra gången där alla markeringar är i gränsen mellan grön och blå färg på bakgrunden. Djupet var ca 12 meter och jag fiskade både inåt där det blir grundare och utåt där det blir 13,5 meters djup. Alla de stora abborrarna som jag fick för några dagar sedan tog när jag kastade utåt och alltid nära botten. När jag nu fiskar in mot land får jag några mindre abborrar på min Nedrigg men ingen fart alls. Jag beslutar att ge mig ut lite djupare för att se vad som finns där. Att fiska abborre på +15 meters djup låter ju konstigt i alla fall för mig.

När jag kör utåt möts jag av enorma stim med betesfisk som borde vara löja. Längs botten finns det konstant abborre i varierande storlek och runt stimmen som du ser på bilden såg de ut att vara färdiga för jakt. Jag provar med stora jiggar och vibrationsbeten men de ratar allt. Jag lägger om och tar en mindre jigg då är de med på noterna. Provar droppshot och det ger fisk i varje dropp inte så stora men abborrarna kan inte låta den lilla jiggen vara i fred. En Mc Perch var här receptet.

Det blir fisk hela tiden men inte i den storlek som jag drömmer om. Så jag lägger om till en vanlig grön SZ jigg 9 cm mc Perch den gilla de skarpt. Här förändras fisket och de tar min gröna 9 cm jigg som de knappt tittade åt för en stund sedan.

Här ser ni hur lite större abborrar simmar under båten och är på väg akterut. Det var fiskar som var ganska svårflörtade men jag kom på hur man skulle göra för att de skulle falla för min jigg. Första lite fart på den och sedan håll still och veva sakta uppåt då var det ofta någon ur stimmet som inte kunde hålla känslorna borta utan högg.

Många i den här storleken blev det och så kom då de lite större efter botten när jag tog mig ut på ännu djupare vatten.

Här är det på gränsen till 15 meter och det är först när jag kommer så djupt som jag hittar de riktigt stora som kommer i små stim om 5-10 fiska var gång. Jag trodde det var gösar för de brukar finnas på det här djupet vanligtvis men det visade sig vara stora abborrar istället. Jag bytte till en gösjigg för att kolla om det var gösar men då kom första hårda hugget från en stora abborre. Jag var helt säker på att det skulle vara mindre gösar men när den gick på insåg jag snabbt att detta är en stor abborre. Det blev naturligtvis lite nervöst för även om jag fått några fina abborrar det sista så är varje abborre som kämpar som en galning en stor fisk.

När den kommer upp till ytan efter några tuffa utras under båten får jag fram håven och kan ännu en gång njuta av en riktigt vuxen fisk 46 cm. Sedan var den inte ensam i det lilla stimmet och den var framför allt inte störst av dem som jag såg på Livescope när den högg. Här ser ni den 14 cm långa gösjiggen som är från Berkley , riktigt silverglänsande i solen.

Här är några beten som jag provade med olika framgång, samt den lite större gösjiggen i transparent och silverflake var klart best och lockade flest stora abborrar till hugg. Jag såg flera gånger när abborrarna kom upp till ytan att de spottade upp 10 cm långa löjor som låg och flöt på ytan. Det är nog bra att efterlikna originalet men svårt att överträffa.

Jag hade några ställen där jag tidigare fiskat stor gös nu var det istället stor abborre som jagade här. Ni kan se hur jag legat med ankarfunktionen på elmotorn och bäst fiske var det mellan 13,5 – 15 meters djup.

När det går på lite större abborrar lite då och då är man i himmeliket tycker jag.

Livescope ger en fantastisk bild av vad som händer framför båten eller vilken riktning du än riktar den mot. De stora abborrarna som är bara 7-8 meter framför båten kom i små stim och var tyvärr väldigt svårtrugade. Men jag ger det nya chanser snart igen då ska jag överlista fler ,,,,,,,, hoppas jag.

Skitfiske Bo

Lämna ett svar