Du visar för närvarande EKOLODSKURS I LUND 14-16 NOVEMBER 2022

EKOLODSKURS I LUND 14-16 NOVEMBER 2022

”Ekolodet ditt öga under vattnet.”

Nu har du chansen att vara med på en ekolodskurs och lära dig hur ditt ekolod verkligen fungerar. Du får även de kunskaper och tips som bara de bästa och mest slipade sportfiskarna tidigare kunnat. Vi kommer att gå igenom alla ekolodstyper och du får lära dig så mycket att ditt fiske genast förbättras vid nästa fisketur. Det blir 3 långa kvällar mellan 18.00 – 22.00 där kunskaperna ökar i takt med att fisketipsen ramlar in. Du kommer att ha skoj samtidigt som du lär dig att förstå hur mycket som faktiskt finns i ditt ekolod som du aldrig utnyttjat. Allt till en kostnad av 800kr för tre kvällar.

Anmälan till Ekolodskursen på Svenstorps gård i Lund i Skåne. Anmälan till bosse@ekolodsboken.se eller Telefon: 070-2244701

Swish. 800kr till 070-2244701 Bo Hall

Vägbeskrivning sist i artikeln.

Ekolodsboken 1

Ekolodsboken 1.

I ekolodsboken är alla kunskaper samlade om det vanliga ekolodet. Förklaringar om hårda och mjuka bottnar. Varför djupet visar fel och varför inte fisken syns på bilden. Eller att frekvensen på givaren blir fel och ekolodskonen förstör allt du trott på. Ja det är mycket som är svårt att förstå, men du får hjälp med att förbättra dina inställningar och kommer då att förstå hur lurad du blir var gång du åkt ut med ekolodet. Det är bara några saker som ekolodsboken förmedlar. Jag skrev Ekolodsboken 2015, och den har blivit den mest sålda sportfiskeboken i Sverige någonsin. Nu ska du få allt detta och mycket mer på en ekolodskurs på tre kvällar.

En fin gös har fallit för jiggen och ekolodet gjorde det möjligt att hitta den. Utan ekolod är det nästan omöjligt att fånga en stor gös. När du förstår ditt ekolod kommer du att se hur mycket fisk som egentligen finns i sjön.

De flesta fiskesätten idag kräver ett rätt inställt ekolod. Vill du utöver det förbättra chansen att hitta fisken kan du skapa dina egna djupkartor. Du gör det själv direkt i ditt ekolod och plötsligt blir det betydligt enklare att förstå hur botten ser ut och förutspå var fisken finns. Den funktionen finns i alla moderna ekolod idag. Jag kommer att visa under ekolodskursens gång hur du gör kartorna i din egen maskin. Är ditt ekolod inte för gammalt finns det säkert i din maskin men du har bara inte använt det.

Uppe till vänster ser du en karta över sjön där olika färger visar vilka djup som finns i sjön. Detta kan du göra själv i din maskin och tar bara någon timma och sen har du kvar det för evigt. Du fick även vanligt ekolod uppe till höger, där en fisk visar sig i realtidsfönstret. Nere till vänster en sidescan bild och till höger en downscanbild. Många ekolodsbilder som hjälper dig att nå ett bättre resultat när du fiskar. Dessa funktioner finns i alla moderna ekolod.

Ekolodsboken 2 .

Beskriver och förklarar tekniken som idag är vanlig i våra ekolod. Det kan handla om shirpad signal, sidescan eller downscan som idag ingår i alla lod. Dessutom kommer Panoptix i olika former samt Livescope som är det realtidsekolod där du kan se fisken röra sig på skärmen. Downscanbilden överst på boken är en som du själv kan göra i ditt ekolod. Den blir nästan som ett foto på trädet som ligger under båten. Att använda dessa ekolod kräver lite starthjälp den får du på Ekolodskursen.

Ekolodet är det enda vi har till hjälp för att orientera oss under ytan. Utan ekolodet är vi blinda. Ekolodet ger oss chansen att se massor av saker vi inte själva kan se, som fiskstim, enstaka stora fiskar, och det viktigast av allt, olika bottentyper. Kanske kör du runt med ekolodet i Auto läge och missar en massa information? I så fall har du ett Rolls Royce ekolod, men får i autoläge bara ut en folkvagn. Det känns onödigt.

På ekolodsbilden här ovan ser du hur några lite större fiskar avbildas som stora gula bågar strax över botten.

Man kan koppla de flesta fiskarter till hårda bottnar på något sätt. Vi vet att 90 % av all rovfisk återfinns på hårda bottnar, vi vet tyvärr också att endast 10 % av alla bottnar är hårda. Då förstår man hur viktigt ekolodet är för den som sportfiskar. Det måste helt enkelt fungera perfekt. Och du måste vara så duktig så du kan tyda och förstå vad du ser på skärmen. Gör du det?  Vi går igenom  det vanliga ekolodet  samt downscan, sidescan, panoptix, livescope, göra egna sjökort och mycket mycket mer.

Utan ekolodet är det nästan omöjligt att fånga stor fisk i havet idag.

Vill man leta upp platserna för den stora drömfisken gäller det att vara väldigt duktig på sitt ekolod och att klara att ställa in ekolodet rätt. Det gäller att få en så tydlig, värdefull och rättvisande bild som möjligt. Klarar du alltid att tyda bilden på skärmen?  Frågorna är många, och svaren på alla dessa frågor får du genom kursen,   ”Ekolodet, ditt öga under vattnet”

Här ser du den senaste ekolodstekniken, den kallas Livescope. Varje vit prick är en stor gös som simmar fritt mitt ute i sjön. När du ser bilden på ekolodet är den rörlig och du ser hur fiskarna simmar omkring i vattnet under båten. Den första bilden överst i artikeln är en av dessa gösar, bläddra upp och titta.

Att förstå sitt ekolod förändrar ditt sätt att fiska och ger dig många gånger större chans att få fler och större fiskar. Gäddan på bilden såg jag på ekolodet och kunde fiska med betet direkt på den.

EKOLODSKURSER

Jag har gjort ekolodskurser i 30 år och de blir bara bättre och roligare att göra för var år. Tekniken utvecklas ständigt och gör det enklare för mig att presentera kunskaperna som krävs för att lyckas inom sportfisket. Du får tre väldigt trevliga kvällar där ekolodstekniken hänger tätt ihop med fiskekunskaperna som förmedlas. Kort sagt ekolodskursen ger dig en kick framåt i fisket redan första dagen.

Så missa inte chansen att gå en ekolodskurs på tre kvällar, det blir ett minne för livet. Kursen kostar bara 800 kr för tre kvällar. Det blir bra fika det lovar jag.

Anmälan till Ekolodskursen på Svenstorps gård i Lund i Skåne. Anmälan till bosse@ekolodsboken.se eller Telefon: 070-2244701

Gården eller slottet liger mellan Lund och Eslöv. kör in på gården och parkera som du ser på bilderna.

Svenstorps gård parkering inne mellan husen vi ska vara i ändan av stora huset du ser pilen.

Vill du nå mig som skrivit böckerna och har kursen.

Bo Hall mail: bosse@ekolodsboken.se

Lämna ett svar